Aki J. Viitala

T: 416 50 321
E: ajv@novalaw.no
Språk:
Norsk
Finsk
Engelsk
Svensk

Aki J. Viitala

Managing partner / Advokat

Aki Johannes Viitala er spesialisert innen fast eiendoms rettsforhold og entreprise, og håndterer daglig diverse forretningsjuridiske og konkursrettslige problemstillinger.

Han har opparbeidet seg særskilt tyngde innen tomtefeste, hvor han blant annet har bistått klienter gjennom tingrett, lagmannsrett og Høyesterett for å avklare rettstilstanden i deler av tomtefesteloven, se eksempelvis Estate-artikkel om seieren i Høyesterett. Han bistår i dag Norges største foreninger innen tomtefeste, og behandler et stort antall tvister per år. I forbindelse med dette har han grunnlagt Tomtefesteportalen. Eiendomsteamet jobber også med en rekke saker som kommer fra Reklamasjonsportalen – en av Norges største digitale satsinger som han har grunnlagt.

Videre er advokat Viitala ofte engasjert i saker innen nordisk forretningsjus, med et spisset nedslagsfelt på handel mellom Norge og Finland. Viitala engasjerer seg for å utvikle næringslivet i Norden, og er i den forbindelse oppnevnt som styreleder i Norsk-Finsk Handelsforening.

I det daglige arbeidet bistår Viitala bostyrere med bobehandling og håndterer det daglige virket til Reisegarantifondet. I forbindelse med disse spørsmål har han jobbet tett med tre departement med diverse utredninger og juridiske betenkninger. Aki hadde en sentral rolle i å få gjennomført to statlige ordninger under corona-pandemien. I tillegg har han erfaring fra særdomstolen Oslo byfogdembete.

Viitala er for øvrig ansett som en hyggelig og lite høytidelig problemløser.

 

Arbeidserfaring

2019 – d.d.
Forretningsfører, Reisegarantifondet

 

2019 – d.d.
Managing partner / Advokat,  Advokatfirmaet Nova DA

 

2018 – d.d.
Partner / advokat, Advokatfirmaet Nova DA

 

2014 – 2018
Advokat og advokatfullmektig, Langseth Advokatfirma DA

 

2013
Førstekonsulent, Oslo byfogdembete

Utdanning

2016
Advokatbevilling

 

2014
Master i rettsvitenskap, Universitetet i Tromsø og Universitetet i Oslo

Annet

2019 – d.d.
Nestleder og deretter styreleder i Norsk-Finsk handelsforening
2018 – d.d.
Diverse styreverv i borettslag
2021- d.d
Norges største eiendomsrelaterte (juss) Youtube-kanal